Izvor de intelepciune

Tot ceea ce ni se intampla  are la baza alegerile pe care noi le facem... nu e vina parintilor nostri... nici vina vreunei foste relatii... nici macar jobul nostru nu e responsabil pentru asta... ci noi... doar noi.
Putem invinovati vremea... sau economia... ori varsta pe care o avem... dar... e absurd... e culmea  penibilului... pentru ca noi si numai noi suntem responsabili de fiecare decizie sau alegere facuta.
E usor sa invinuim pe cei din jur atunci cand lucrurile nu merg asa cum ne-am dori... pentru ca intotdeauna se gaseste cineva prin preajma noastra pe care-l putem invinovati... 
Atunci cand totul scartaie... cand alegerile noastre s-au dovedit nu tocmai inspirate si a venit vremea suportarii consecintelor... atunci parca nici banala ceasca de cafea sorbita dimineata nu mai are acelasi gust... parca e mai amara... parca are un gust ciudat... parca.... si gasim vinovati...  oricine e vinovat... mai putin noi... 
In momentul in care nu vom mai cauta vinovati... in momentul in care ne vom asuma alegerile facute si vom gasi in noi puterea de a suporta consecintele cu demnitate... abia atunci vom putea afirma ca am descoperit izvorul intelepciunii... al adevaratei maturitati psihice.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Miracole

Printre îngeri

Inside my head