Alegeri personale

   Viata inseamna alegeri... facem alegeri in ceea ce priveste profesia, familia, prietenii, partenerul de cuplu...alegem cand sa ne nastem copiii sau cand e timpul sa ne schimbam locul de munca... uneori alegem cu usurinta pentru ca totul e foarte transparent si nu ne creeaza dificultati, alteori alegerea e atat de dificila incat apelam la sfatul celor din jurul nostru. 
   Ideea e ca nimeni nu poate sa ia o decizie in locul nostru... nimeni nu poate sa hotarasca sau sa aleaga pentru noi... si asta pentru ca nimeni nu ar trebui sa-si asume un astfel de rol iar noi ar fi bine sa nu permitem nimanui o astfel de interventie in viata noastra... cu fiecare alegere pe care o facem, mai buna sau mai putin buna, mai justificata sau nu,  noi suportam consecintele mai mult sau mai putin placute ale alegerii noastre.
   Alegerile noastre sunt influentate in foarte mare masura nu numai de gandurile noastre, ci si de sentimentele pe care le avem fata de oamenii cu care relationam in diverse situatii... daca in ceea ce priveste viata profesionala alegem ghidati de vocea ratiunii, in ceea ce priveste viata personala sentimentele noastre au cea mai mare pondere in luarea deciziilor... astfel, alegem sa iubim, sa uram, sa ne placa sau nu o persoana... simtim lipsa unei persoane dragi si ne dorim prezenta ei, dar, la fel de bine, grabim plecarea unei persoane din viata noastra... depinde numai de noi sa decidem care ne va fi cursul vietii. 
    

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Miracole

Printre îngeri

Inside my head