Datorie

Atunci cand trecem prin momente grele, semenii nostri incearca, mai mult sau mai putin, sa ne fie alaturi... si, inevitabil, auzim de nenumarate ori cuvintele : "Incearca sa fii puternic!". Desi menite sa ne determine a gasi in propria persoana mecanismele necesare pentru a face fata situatiei, totusi aceste banale cuvinte nu fac altceva decat sa ne indeparteze de persoana care le rosteste pentru ca o consideram insensibila, incapabila de a manifesta vreo urma de empatie.
Nu dorim sa auzim indemnuri, tot ceea ce ne lipseste este ragazul de a gasi resursele necesare pentru a depasi un moment cheie din viata noastra.... si, in aceste conditii, avem nevoie doar sa stim ca exista in jurul nostru persoane dispuse sa ne sprijine in incercarea de a ne reconstrui modul de a privi si intelege lumea din noua perspectiva.
Atunci cand viata ne incearca, ridicandu-ne in cale obstacole ce par de netrecut, cand ne tranteste si ne desface in mii de alte farame, e nevoie sa stim cum sa  ne  construim noul EU plecand de la ceea ce am fost candva. Iar imaginea a ceea ce am fost este purtata si de persoanele din jur care au sfanta datorie de a ne ghida in demersul nostru de a porni din nou la drum.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Miracole

Printre îngeri

Inside my head