Incursiune in valoare

Oamenii vorbesc despre dreptate, adevar, corectitudine si se plang in mod constant de lipsa lor... dar oare cati dintre noi realizeaza vreodata o incursiune in propria fiinta sa vad daca regasesc aceste valori... daca se intalnesc macar, chiar si accidental, cu adevarul, corectitudinea, dreptatea?
E usor sa pretinzi de la ceilalti... e usor sa bati din picior, cerand exact ceea ce nu stii daca ai oferit sau daca poti oferi... e atat de usor sa te crezi omul corect... omul drept... omul asumat... dar chiar oare esti ceea ce pretinzi ca esti?
E departe de noi acea realitate in care fiecare incearca sa-si creeze un sistem de valori si sa si lupte pentru mentinerea lui... e departe de noi acel timp in care oamenii nu numai ca vor invata ce e respectul, dar vor oferi respect celor din jur... nu numai ca vor sti ce e toleranta, dar ii vor tolera pe ceilalti... pentru ca definitiile acestor valori umane sunt atat de clar exprimate in dictionare incat aproape ca le intelege oricine... insa noi nu avem nevoie de definitii, ci de exemple de viata...  avem nevoie sa aplicam in viata de zi cu zi tot ceea ce invatam intr-o forma sau alta...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Miracole

Printre îngeri

Inside my head