Adevar si minciuna


       Ascundem adevarul si alegem minciuna pentru ca stim ca, uneori, adevarul doare... din dorinta de a proteja o fiinta draga, de a nu o rani, de a nu-i cauza suferinta alegem minciuna... e o cale simpla si comoda prin care nu suntem nevoiti sa oferim prea multe explicatii... pur si simplu mintim considerand ca putem amana pentru un timp  adevarul... poate atunci cand noi vom considera ca va fi  pregatita sau poate cand noi vom fi pregatiti... poate cand vom gasi un moment prielnic pentru asta...dar se pare ca niciodata nu se iveste acel moment... intotdeauna apare ceva care ne prelungeste amanarea... si, atunci cand ne asteptam mai putin, se intampla ca adevarul sa fie descoperit... fie din intamplare, fie pentru ca un "binevoitor" a dorit cu disperare sa faca acest lucru, fie pentru ca pur si simplu soarta nu a mai putut suporta lasitatea noastra si s-a hotarat sa clarifice totul... si pierdem ceva ce ne va lua o vesnicie ca sa reparam: increderea fiintei dragi.
     Ascundem adevarul si alegem minciuna pentru ca preferam sa prezentam fiintei dragi o imagine a noastra cat mai aproape de perfectiune ... consideram ca fiinta draga nu are cum sa afle lucrurile pe care noi le dorim ascunse si speram ca nu se va gasi niciun "binevoitor" care sa dezvaluie ceea ce noi preferam sa tinem ascuns... poate ca la un moment dat decidem sa  spunem adevarul, dar tot amanam pentru ca nu putem oferi nicio explicatie pentru minciuna... si amanam pana in clipa in care adevarul este aflat printr-un concurs de imprejurari sau spus de cineva... si am pierdut ceea ce am incercat sa aparam prin minciuna.
   Spunand adevarul, oricat de crunt ar fi, ranim fiinta draga o singura data, dar ii aratam astfel ca o pretuim atat de mult incat am ales a-i spune adevarul chiar daca asta ar insemna ca aceasta sa nu ne ierte niciodata.
   Alegand minciuna, ranim fiinta draga de doua ori: o data prin faptul ca ii ascundem adevarul iar a doua oara prin faptul ca ii aratam ca nu o pretuim atat de mult astfel incat sa-i spunem adevarul si sa o lasam pe ea sa aleaga daca ne va ierta sau nu.
     

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Miracole

Printre îngeri

Inside my head