Valori rasturnate

     Rezistam intr-o lume anormala doar pentru ca am invatat sa mimam normalul...la un moment dat nu mai suntem capabili sa diferentiem normalul de anormal...devenim confuzi, speriati, paranoici...anormal de incapabili sa intelegem cu adevarat sensul vietii...pierdem valorile, pierdem sentimentele, pierdem ratiunea...ne raman doar lucrurile de care ne agatam cu ultima respiratie si luptam pentru a le avea...nu conteaza cu ce pret, nu conteaza pe cine si din ce cauza vom scoate din viata noastra...ne agatam in gesturi disperate de lucruri...ne sacrificam pentru lucruri, dar nu si pentru oameni, nu si pentru sentimentele noastre, nu si pentru gandurile noastre...trecem peste dorintele oamenilor, ignoram sentimentele, alungam propriile ganduri, negam propria fiinta pentru lucruri...pentru ca iubim lucrurile!
   Sacrificam relatii doar pentru ca dorim sa avansam in cariera pentru ca asta inseamna bani mai multi si automat lucruri mai bune, mai frumoase, mai aratoase...pentru ca iubim lucrurile!
   Sacrificam prieteni pentru ca nu mai avem timp sa zambim, nu ne mai permitem sa iesim pentru a ne intalni cu ei  intrucat pierdem bani...iar banii inseamna lucruri de care "avem" disperata nevoie...pentru ca sunt la moda...pentru ca trebuie sa avem lucruri!...pentru ca iubim lucrurile!
    Sacrificam familia...uitam sa ne sunam parintii, bunicii si sa ne asiguram ca sunt bine...uitam sa ne jucam cu proprii copii, sa le acordam timpul nostru de care au atata nevoie...pentru ca avem nevoie de lucruri iar acestea se cumpara cu bani...iar banii inseamna munca, din ce in ce mai multa munca!...pentru ca iubim lucrurile!
    Sacrificam sanatatea pentru ca in goana dupa lucruri uitam sa ne oprim, sa respiram, sa iubim, sa ne bucuram...uitam de toate pentru ca "avem" nevoie de lucruri! ...pentru ca iubim lucrurile!
    Dezamagim oameni iar, in final, ne dezamagim pe noi pentru ca ...iubim lucrurile si nu oamenii...pentru ca am devenit atat de confuzi incat am ales inconstient si absurd sa iubim lucrurile si sa ne folosim de oameni!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Miracole

Printre îngeri

Inside my head